...I ACÍ TENIU LES FOTOS FINALS...

Després d'un mes de treball, ací teniu el resultat. 

Agraïm molt sincerament a Ximo la seua gran ajuda (furtant-li hores de jubilat), sense la qual això no hauria pogut anar endavant. El grup de plàstica de 4t ESO hem treballat de valent i amb il·lusió. Esperem que vos agrade.







I per ací la vista nocturna...







Classe 2. Dilluns dia 12/11/2018
En aquesta classe hem configurat detalladament els espais de cada escena, tallant les xapes amb les següents mides:
-    Portal o adoració: 2 xapes de 106 x 60 cm
-    Palau: 2 xapes de 96 x 60 cm
-    Poble de Natzaret: 113 x 60 cm
-    Riu: 1 xapa de 120 x 35 cm
En total es cobreix una àrea de 350 cm x 120 cm.
Les caixes les hem distribuït segons les cases que volem posar sobre elles, de forma que quede un conjunt estètic.
En el cas del riu, en aquesta classe han tallat la caixa per la meitat per a que no tinga tanta profunditat. Falta foradar-la per al naixement del riu. 







Classe 14. Dilluns dia 10/12/2018
Hui estrenem el nostre betlem.
Hui és el dia de la veritat. Hem començat muntant les teles de la part de darrere que faran la continuació de les xapes decorades amb el cel nocturn. També hem posat les teles de la part de davant, i a poc a poc, anem portant els mòduls de les diferents escenes per a posar-les sobre els taulers. Les posem d’una en una per a que no ens molesten mentre fem els retocs de pintura, les decoracions de vegetació, posicionem correctament les cases, i fem les connexions d’electricitat i del circuit de l’aigua. Hem tingut un problemeta inesperat i hem hagut de serrar un poquet les xapes del palau pels laterals, res que no s’haja pogut solucionar sobre la marxa...
Per fi ja tenim tot l’escenari col·locat i rematat. Ara que també estan fetes les connexions cal provar l’enllumenat i el funcionament del riu i ... funciona!
És el moment de triar les figures agraciades amb unes vacances de nadal al nostre betlem i posicionar-les al seu lloc. I amb això...ja està tot.













Classe 13. Divendres dia 7/12/2018
Això està acabant-se...
Hui hem dedicat la classe a fer remats. Hem provat la bomba d’aigua del riu i hem afegit alguns trossos de suro blanc per evitar estancaments d’aigua. Hem fet una rampa amb xapa en la baixada de l’aigua a la llacuna. S’ha comprovat el correcte funcionament de la il·luminació. En la zona del palau hem fet prou de treball, com pintar les tanques, acabar de dibuixar el frontó i els detalls de les columnes de l’edifici, posar les torxes, construir i pintar jardineres per a la vegetació que amagarà el frontal de les caixes que fan la muntanya, posar catifes roges en l’escalinata i rampa d’accés al palau, i pintar i muntar l’arc d’entrada al recinte.
La propera sessió ja ens toca muntar tot al lloc definitiu, fer els acabats definitius i posar les figures.





Classe 12. Dimecres dia 5/12/2018
S’han desmuntat els taulers de suport dels mòduls i, junt amb els cavallets els hem portat a l’entrada de Primària, on es muntarà el Betlem. Continuem treballant en els mòduls. El frontó del palau s’està decorant amb motius clàssics. La muntanya del palau i les peces que suporten les escales s’han pintat amb textures vegetals. S’han col·locat les tanques a la muntanya, i s’han preparat peces de fusta per allotjar les lluminàries dels extrems de la muntanya, i en el riu, s’ha col·locat el brollador. S’estan fent els acabats de gespa, paviments i serradures, així com imitacions de vegetació al peu de les muntanyes amb fregalls d’espart pintats de verd.




Classe 11. Dilluns dia 3/12/2018
Continuem amb la instal·lació elèctrica, fent totes les connexions necessàries per la part de darrere del betlem. Hem tallat i pintat més xapes de la part de darrere. El perímetre de la llacuna s’ha pintat hui. També s’ha conformat una peça en arc de mig punt per a la zona de l’entrada al palau, i unes tanques de fusta per als laterals de la muntanya del palau.





Classe 10. Divendres dia 30/11/2018
Com que el treball dels diferents equips té ritmes i càrregues de treball diferents, des de la sessió de hui, les tasques ja no són estanques per a cada equip, i així, tots col laboren en diferents parts del muntatge estiguin o no assignades inicialment al seu grup.
Hem dedicat la sessió a fer el pre-muntatge de les instal·lacions elèctriques. Passant els cables pels llocs corresponents, i ubicant les peretes i interruptors i fent els forats que calia. També hem començat a tallar i pintar les xapes de la part de darrere, que fan de cel estelat. La zona de la muntanya del portal ha canviat el seu color a tons més verds per tal d’imitar la vegetació. En la zona del palau, hem donat volum als laterals de les caixes i hem construït un palau en cartró ploma. En la zona del riu, hem recobert l’estructura de la llacuna amb escaiola per amagar-la.